Антична Ликия - Мира, Ефес и Памуккале

259.00 лв.


Ликийското крайбрежие на Турция има богата култура и история и е известно с удивително красивата си природа. Ще посетите Анталия, древния град Мира, Ефес, Памуккале, Хиераполис, както и още редица вълшебни места. Ще можете да се насладите на преживяването максимално, като за Вас ще се грижат отзивчиви местни екскурзоводи, които говорят български език.

Ден 1. Полет до Анталия
Вашият екскурзовод ще ви посрещне на летището с „Добре дошли“. Трансфер до хотела. В хотела ви очаква освежителна напитка. Нощувка в района на Анталия.

Ден 2. Мира
Закуска. Обиколката минава по крайбрежната алея, откъдето се откриват чудесни гледки към морето, горите от пинии и назъбените върхове на планината Торос. Ще посетите древния град Мира. Тук ще разгледате скалните гробници, които безспорно са сред най-впечатляващите забележителности на Турция.  Гробовете и саркофазите датират от IV век преди Христа. В Мира се намира и църквата на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, където първоначално е бил погребан светецът. Нощувка в района на Фетие.

Ден 3. Ликия
Закуска. В този ден ще предприемете незабравимо пътуване с кораб през обраслия с тръстика пейзаж на Далян. Само с лодка може да се достигне до края на лагуната, където се намира плажът Изтузу, известен още като Плажа на костенурките. Тук ще направите почивка за плаж и къпане в морето, след което ще се върнете на брега. Пътуването продължава с автобус до Кушадасъ, където ще прекарате следващите два дни. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 4. Ефес.
Закуска. Предстои ви посещение на Ефес, един от най-големите древни градове в света, открит при разкопки. Градските съоръжения са се запазили като по чудо.  Античните паметници чакат и вас да ги преоткриете: градската агора, храмът на Домициан, нимфеумът, термите, мраморната улица на Аркадий, библиотеката на Целз. Амфитеатърът, който е разполагал с 25 000 седящи места, е бил сред най-големите културни средища в Мала Азия по онова време. Нощувка в района на Кушадасъ.

Ден 5. Памуккале
Закуска. Пътят до Памуккале (на български - Дворец на памука) минава през прекрасна меандрова долина. Типичните за местния пейзаж снежнобели калциеви каскади са възникнали от отлагания на течащите по скалите термални води. Още от древността благодарение на този очарователен природен декор на извора се приписват лечебни свойства. След пристигането имате възможност за топла баня във Вашия термален хотел. Нощувка в Памуккале. 

Ден 6. Хиераполис-Анталия
Закуска. Руините на бляскавия древен град Хиераполис, преживял своя разцвет в римско време, се простират над калциевите каскади. Тук се намират основите на храма на Аполон от III в. от н.е. Римският театър е красив и внушителен със своите петдесет стъпаловидни реда от травертин. На връщане за Анталия ще се насладите на превъзходния пейзаж с планината Торос. По пътя ще спрете в работилница за тъкане на килими, където ще се запознаете с целия процес на тяхното производство (от извличането на суровините – коприна, памук и вълна – до готовия изтъкан килим). Нощувка в района на Анталия.

Ден 7. Анталия
Закуска. Тук, в лоното на могъщата планинска снага на Торос, вирее богат растителен свят. Ще видите Йъвлъ Минаре, сиреч Минарето с вдлъбнатините – запазен знак на града. На Калекапъшъ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад Карпуз Калдъран. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8. Пътуване към дома
Трансфер до летището. Полет от Анталия до София.

05.03.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
259 BGN
12.03.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
259 BGN
19.03.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
279 BGN
26.03.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
299 BGN
02.04.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
319 BGN
09.04.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
339 BGN
16.04.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
359 BGN
23.04.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
379 BGN
30.04.2019 Полет, 7 нощувки със закуски, екскузрии SOF
399 BGN

Цената е на човек и включва:
- полет София - Анталия - София;
- летищни такси, регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен;
- трансфер летище - хотел - летище;
- настаняване в хотели 4*, в двойна стая;
- 7 закуски на блок маса;
- екскурзионна програма с екскурзовод на български език.

Цената не включва:
- задължителна медицинска застраховка от Мондиал Асистанс с покритие 10 000 евро - 8,80 лв.
- доплащане за индивидуално настаняване, в случай че пътувате сами - 35 лв на вечер
- входни такси на посещаваните обект;
- допълнителни екскурзии

По желание:
- премиумм пакет от 7 богати вечери на блок маса, входни такси във всички места според програмата - 259 лв. на човек.

Необходими документи: 
• Международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от дата на връщане.
• Ако един родител пътува с дете, е необходима нотариално заверена декларация.

Други:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 души.
• Промени в програмата и хотелите не са предвидени, но oрганизаторът си запазва правото да направи такива при необходимост.
• При неосъществяване на екскурзията туроператорът възстановява цялата сума на клиента в рамките на 3 работни дни.
• Срок за уведомление за недостиг на минимален брой туристи и че пътуването няма да се осъществи - 10 дни преди датата на отпътуването.

При анулация на екскурзията от страна на клиента туроператорът си запазва правото на следните удръжки:

• от деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването - 35% от стойността на пътуването;
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването - 50% от стойността на пътуването;
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването - 70% от стойността на пътуването;
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването - 80% от стойността на пътуването;
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването - 100% от стойността на пътуването.