Кападокия с полет от София

299.00 лв.


Програма 8 дни / 7 нощувки, с полет от София

Изключителна обиколка с опитен екскурзовод в района на Кападокия. Причудливите земни форми и античните скални манастири ще Ви пленят със своя чар и атмосфера, а древните паметници и уникалната гледка към подземните градове ще Ви оставят без дъх. От манастира Мевляна до спиращите дъха скални църкви в Гьореме, тази екскурзия ще Ви осигури среща с една неповторима култура.

В ПРОГРАМАТА СА ВКЛЮЧЕНИ СЛЕДНИТЕ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:
  • КАПАДОКИЯ
  • КОНЯ
  • ГЬОРЕМЕ
  • АНТАЛИЯ

Програма:

Ден 1:

Анталия

Полет до Анталия. Вашият екскурзовод ще Ви посрещне на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Анталия.

Ден 2:

Мевляна

Пътуване към Коня – някогашната столица на селджукското царство. Ще посетите манастира Мевляна, който днес е музей на ислямското изкуство и съкровищница на турските занаятчийски изделия. Продължавате към Кападокия. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 3:

Гьореме и Учхисар

Ще посетите известните скални църкви в националния парк "Гьореме" (защитен обект под егидата на ЮНЕСКО). Ще посетите долините Деврент и Пашабаг (известна още като „Долината на монасите“), където се намира и църквата на св. Симеон Стълпник.
Пейзажът ще ви възхити с неповторимостта и съвършенството на вулканичните конуси, високи над 10 места. Ще видите и най-високото вулканично образувание Учхисар. Същия ден ще посетите и традиционна тъкачна работилница, където ще се запознаете с цялостния производствен процес от извличането на суровината – коприна, памук или вълна – до готовия изтъкан продукт. Програмата ще завърши с посещение на гр. Аванос, в който още се практикува грънчарството, спазвайки традициите от древността. За характерните червени грънчарски изделия се използва пръст от наносите на Червената река. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 4:

Свободно време / излет

Избирате сами програмата си. Ще разполагате със свободно време, за да усетите магията и мистиката на Кападокия. Нощувка в района на Кападокия.

Ден 5:

Кападокия – Анталия

На връщане към Анталия ще посетите прочутия селджукски кервансарай "Султанханъ" (Султанския хан). Пътят се вие сред прекрасните пейзажи на планината Торос. Нощувка в района на Анталия.

Ден 6:

Анталия

Районът на Анталия е изпълнен с безброй плажове, множество археологически и исторически обекти. Ще видите „Йъвлъ Минаре“ (Минарето с вдлъбнатините) – запазен знак на града. На „Калекапъсъ“ – крепостната порта на старата кула, където се е помещавала стражата, се намира градският часовник. Разходката из града крие многобройни изненади и възможности за пазаруване. Можете да се сдобиете изгодно с изключително красиви бижута или кожени изделия. За финал на деня ще посетите прочутия водопад „Карпуз Калдъран“. Посещение на няколко забележителности в Анталия - прослувутия водопад "Карпуз Калдаран", Йъвлъ минаре (минарето с вдлъбнатините), Калекапъшъ (крепостната врата). Разходка в града. Нощувка в района на Анталия.

Ден 7:

Анталия

Свободно време или участие в излет по Ваш избор. Нощувка в района на Анталия.

Ден 8:

Трансфер до летището и обратен полет към София, България. 

Необходими документи:
• Международен паспорт с валидност най-малко 6 месеца от дата на връщане.
• Ако един родител пътува с дете, е необходима нотариално заверена декларация за съгласие.

Други:
• Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 души.
• Промени в програмата и хотелите не са предвидени, но oрганизаторът си запазва правото да направи такива при необходимост.
• При неосъществяване на екскурзията туроператорът възстановява цялата сума на клиента в рамките на 3 работни дни.
• Срок за уведомление за недостиг на минимален брой туристи и че пътуването няма да се осъществи - 10 дни преди датата на отпътуването.

При анулация на екскурзията от страна на клиента туроператорът си запазва правото на следните удръжки:

• от деня, следващ деня на плащане на Депозита до 44 ден преди датата на пътуването - 35% от стойността на пътуването;
• между 28 дни и 43 дни преди датата на пътуването - 50% от стойността на пътуването;
• между 16 дни и 27 дни преди датата на пътуването - 70% от стойността на пътуването;
• между 9 дни и 15 дни преди датата на пътуването - 80% от стойността на пътуването;
• по-малко от 9 дни преди датата на пътуването - 100% от стойността на пътуването.

За контакт:
тел.: 056 814 007
моб.: 0878 323 522 (Viber) - офис Бургас
моб.: 0883 723 523 (Viber) - офис Св.Влас
e-mail: [email protected]