Екскурзия до Истанбул и църквата на първо число

139.00 лв.


ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ - ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА
С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВО ЧИСЛО (С ВЪЛШЕБНИТЕ КЛЮЧЕТА)

Потопете се в историята и разкоша на единствения град разположен на два континента. Посетете църквата с ключетата, която изпълнява желания. Насладете се големите търговски центрове на мегаполиса.

Дата: 30.10 - 01.11.2020 г.

Програма:

1 ден- 30.10.2020
Отпътуване в 04:30 от Варна, в 06:00 от Сл.бряг, в 06:50 ч от Бургас. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Около обяд пристигане в Истанбул. Посещение на търговски център AQUA FLORYA. Свободно време за посещение и на атрактивният AKVARYUM ISTANBUL (Аквариум Истанбул), пресдтавящ 16 различни региона на света - морската флора и фауна от Черно море до Тихия океан, както и да усетите дивата природа на Амазонка с контролирана температура и изкуствен дъжд и влажност. Туристите, които не посещават Аквариума, разполагат със свободно време за посещение на съседния търговски комплекс Aqua Florya или за разходка покрай Мраморно море.
Настаняване в хотел 5*. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.

- Екскурзия „Светлините на Истанбул“. Ще се отправим с автобус към модерният Истанбул, където са съсредоточени бизнес сградите на Истанбул. Ще преминем през един от мостовете над протока Босфор. Ще посетим най-новата и най-голяма Джамия в Истанбул - ЧАМЛЪДЖА, която отвори врати през май 2019, разположена на хълм покрай Босфора. Пътуване из азиатската част на Истанбул и посещение на пеещите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul. Ще имате възможност да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани – красива хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Възможност за вечеря в някой от многобройните ресторанти на комплекса.
Нощувка.

2 ден- 31.10.2020
Закуска. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.

- Дневна разходка с яхта по Босфора, придружена от беседата на местен екскурзовод, който ще ви запознае с историята на красивите сгради и дворци, разположени на азиатския и европейския бряг на Истанбул (за допълнително плащане). 
- Посещение на кафенето на френския писател Пиер Лоти (изкачване с лифт) и посещение на българската църква "Св.Стефан" (за допълнително плащане).


Нощувка.

3 ден- 01.11.2020
Закуска. Следва посещение на Църквата с ключетата или известна повече като „Църквата на първото число“, към която се стичат хиляди туристи от цял Свят на всяко първо число от месеца. С ключетата, които се продават в църквата, символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Има едно задължително условие – ако желанието се сбъдне, ключето трябва да се върне в църквата отново на първо число от месеца.

Отпътуване за България. Късно вечерно пристигане в Бургас, Слънчев бряг и Варна.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
-    Транспорт с лицензиран автобус;
-    Всички пътни, гранични и магистрални такси;
-    2 нощувки със закуски в хотел 5* в Двойна стая;
-    Посещение на „Църквата на първото число“;
-    Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит 5000 € за лица до 69 години.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
-    Входна такса за Аквариум Истанбул - 15 € / 10 €
-    Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на пеещите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul и посещение на модерната джамия Чамлъджа – 17 евро;
-    Разходка с яхта по Босфора – 18 евро;
-    Екскурзия с посещение на любимото кафене на Пиер Лоти (включва и билет за лифта) и посещение на българската църква "Свети Стефан" - 10 евро;
-    Доплащане за единична стая - 80 лева;
-    Доплащане за зстраховка за лица над 69 г.
-    Разходи от личен характер.


Резервация можете да направите чрез:
- оранжевия бутон горе вдясно "Изпрати запитване"
- имейл [email protected]
- на място в офисите ни в Бургас (ул. Лермонтов 7), Свети Влас (ул. Цар Симеон 23), Слънчев бряг или Стара Загора.
- за допълнителна информация - тел. 0878 323 522 , 056 814 007

с тръгване: от Бургас   от Сл. бряг  от Варна
Цена възрастен в Двойна/Тройна стая 139 лева 139 лева 159 леваЗаписване и начин на плащане: 
- внасяне на 50 % от цената при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване; 
- доплащането се извършва до 10 дни преди датата на отпътуване;

Необходими документи: 
- международен паспорт с дата на валидност не по-малко от 60 дни от датата на влизане в Турция.
- за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.

Допълнителна информация:
- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 40 пълноплащащи туристи; 
- Отпътуването от Слънчев бряг и Поморие се осъществява при минимум 8 туристи. 
- Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
- Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 3 дни преди датата на отпътуване;

Предлагаме Застраховка "Отмяна на пътуване" - струва от 1,5% до 2,7% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация и съгласно условията на ЗАД Армеец. При отказ на екскурзията от туроператора поради несъбран необходим минимален брой туристи за пътуването заплатената премия по тази застраховка не се възстановява