Истанбул - феерия от лалета

189.00 лв.

ИСТАНБУЛ - Феерия от лалета

3 дни – 2 нощувки с автобус
отпътуване от Добрич, Варна и Бургас

Всяка пролет в Истанбул се провежда фестивал на лалето, който превръща града във феерия от най-различни по вид, форма и цвят лалета.


Програма:

Първи ден:
00:00 Отпътуване в 02:00 от Варна (Антим I-ви), в 04:15 от Бургас от ОМВ до х-л Мираж(точните часове ще бъдат уточнени допълнително с информацията за пътуване).
Редовни почивки по пътя. Пристигане в Истанбул преди обед. Автобусна опознавателна обиколка на старата част на Истанбул – големите крепостни стени, златната порта на Константинопол, Мраморно море.
Пешеходна обиколка на aнтичния център на Истанбул с екскурзоводска беседа на български език - площад Султанахмет, Хиподрума и най-старите паметници в Истанбул - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Колоната на Константин, Фонтанът на Вилхем, Синята джамия „Султан Ахмет” (отвън) Св.София (за посещението на „Св. София“ е нужно жените да носят шалове).
Настаняване в хотелите.

По желание: вечерен круиз по Босфора – плаване с корабче по Босфора с вечеря и програма.


Втори ден:
Закуска. Свободно време или туристическа програма по желание:
- Посещение на Султанския Дворец Долмабахче сарай.
- Посещение на небостъргача SAPPHIRE /Сапфир/.
- Разходка с корабче по Босфора
- Вечерна екскурзия „До Азия и „Пеещите фонтани” – посещение на Watergarden Istanbul където, ще имате възможността да наблюдавате шоуто на пеещите фонтани

Нощувка.


Трети ден:
Закуска. Освобождаване на стаите. Посещение на парка Емирган (EMIRGAN) – най-големият парк в Истанбул с много езерца, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и разбира се лалета. В този парк са засети специално за фестивала над 4 000 000 лалета от 190 вида!

По обяд отпътуване за България. Спиране в търговски център Мигрос в Люлебургас.
Пристигане в България късно вечерта.

Цена:
от Варна и Добрич - 199 лева 
от Бургас - 189 лева

Цената включва:
-Транспорт с комфортен туристически автобус;
-2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
-Посещение на Лозенград;
-Пешеходна разходка с местен екскурзовод в историческия център на Истанбул;
-Посещение на парка „Емирган“;
-Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
-Водач-екскурзовод от България.

Цената не включва:
- Разходка с корабче по Босфора – 20 евро

- Вечерна екскурзия „До Азия и „Пеещите фонтани” - пътуване с автобус към азиатската част на Истанбул, преминаване по мост над Босфора. Продължаваме за квартал Аташехир, където се намира WATER GARDEN ISTANBUL – развлекателен и търговски център с множество кафенета и ресторанти – един от най-големите в Европа. В него се намира басейн с площ от 5000 кв. метра и се смята за най-големият басейн в Европа. Гостите се наслаждават на изключителна хореография на водата в съчетание със светлина, лазери и музика; - 30 лв./15 €

- Вечеря с програма на кораб-ресторант по Босфора. Предлагаме Ви едно вълнуващо изживяване между два континента с включен трансфер от хотела до пристанището, вечеря на яхтата и богата музикална програма. Цена: 80 лв./ 40 €

- Посещение на Султанския Дворец Долмабахче сарай. Дворецът е разположн на самия Басфор и е служил за официална резиденция на Султаните до 1876г.; - 60 лв. / 30 €

- Посещение на небостъргача SAPPHIRE /Сапфир/. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж, където има чудесен 360 градусов панорамен изглед към града. Най-доброто място, за да видите Истанбул и да направите чудесни снимки; - 40 лв. /20 €

Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт;
Единично настаняване – доплащане 88 лв
Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Условия:
Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
Необходими документи:
Валиден международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая. Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.